Vakantiehuis in Andalusië Spanje 
 Wie zijn wij?

 

Welkom in Andalusië. Welkom in de Axarquia, een zeer gastvrij Spanje.

Een gebied waar de natuur wonderbaarlijk schoon is.

 

Wat leuk dat u onze website bezoekt. Wij, ouders met 2 grote kinderen, zijn sinds december 2016 de trotse eigenaren van "Casa Arboleda Sayalonga". Een sfeervol vakantiehuis van 100M2 met zwembad op 3200 M2 terrein. Een huis kopen in de Axarquia is een vakantiereis op zich. Wij hebben een aantal dagen met veel bewondering voor de natuur rondgereisd met makelaar "Andalucia vastgoed" (Andaluciavastgoed.be). Zij hebben goede contacten met meerdere makelaars in het gebied van de witte dorpjes. De woning werd aangeboden via Competa properties. Na de koop veel praktische tips en betrouwbare bouwadviezen ontvangen. Ook werden ingewikkelde zaken omtrent het kopen en de overdracht van een woning nadien uit handen genomen. Tot op de dag zijn alle afspraken nagekomen. Geen euro over het budget heen. Ook de jaren nadien zeer betrouwbare en vriendelijke bouwlieden en ondernemers ontmoet. Keer op keer zijn wij verbaasd over de goede service. Met dank ook aan onze geweldige buren en keyholders Joke en Ton, die u en familie gastvrij zullen ontvangen.

 

Arboleda betekent boomgaard. We kozen deze naam omdat de landbouw in de Axarquia een grote rol speelt, prachtige vergezichten over de olijf- en amandelbomen, de wijngaarden (rozijnenbedden) en tegenwoordig ook de avocado plantages.

Het huis is omringd met een grote verscheidenheid aan bomen met olijven en amandelen. Prachtig in bloei medio februari en maart. We mogen genieten van de wijngaard van onze buurman.

 

We plukken letterlijk en figuurlijk de vruchten van bomen, een boom vertelt een levensverhaal (ze staan er vaak langer dan de eigenaren). Ook wordt een boom vaak geplant bij een belangrijke gebeurtenis, denk aan een geboorte of huwelijk. Een aantal bomen vindt hun oorsprong in het oude China. Hedendaags staan bomen nog steeds bij feestelijke evenementen symbool voor vrede en liefde. Ook symbolisch is natuurlijk de betekenis dat een boom goed geworteld moet zijn om overeind te blijven staan. Genoeg redenen dus voor ons om de naam van het huis naar de boomgaard te vernoemen.

 

Vakantiewoning “Casa Arboleda Sayalonga” is een fantastische plek om weer te aarden en om met een uitgerust gevoel weer naar huis te gaan. U kunt achterover zitten. De kinderen vermaken zich in het zwembad. De tijd staat stil. U bent in het nu, in het moment. “hoera het is vakantie”!! Ook voor actieve senioren goed ter been zal dit een geliefde plek zijn. Leuk zijn de openbare zwembaden in bijna elk dorp.

 

Wij hopen dat u net zo verliefd wordt op Andalusië als wij. De vrijheid, de ongerepte natuur.
De bergrouten door het platteland (de zogenaamde Campo) zijn mogelijk in het begin een avontuur op zich, maar door de adembenemende uitzichten en rustige wegen voelt u zich binnen een dag als een vis in het water.
U vindt hier alles bij elkaar natuur, strand, rust, lekker eten, sport, cultuur, avontuur en in een vredige behulpzame en betaalbare omgeving.

 

Er zijn genoeg redenen waarom wij ons zo thuis voelen in Andalusië. Allereerst natuurlijk de zon. Met 300 dagen zon is het een ideaal vakantieland. Ten tweede houden we van de natuur en avontuur. We reisden met rugzakken soms zonder iemand tegen te komen. Geen planning, hooguit een route. De slaapplek was vaak een verrassing. Daarnaast houden we van sportief bezig zijn. Wandelen, racefietsen, mountainbiken, paardrijden. Vanaf een paardenrug de natuur ingaan is het mooiste wat er is. En op vakantie proberen we "strakke" planningen en verplichtingen te ontwijken. Wat wij zo fijn aan de omgeving vinden, is dat er bewust wordt omgegaan met de natuur, er zijn goede regels die ook worden nagekomen, verder de behulpzame locals die van het leven genieten en hun enorme gastvrijheid.

 

In de Axarquia wordt de dag genomen zoals ze is, wat ons zeer bevalt. Het is heerlijk om door de bergachtige landschappen te rijden met prachtige vergezichten. Te bedenken dat je binnen een uur rijden kunt genieten van cultuur, strand, surfen, mountainbiken, skiën, golf, musea, nachtleven, shoppen , lekker eten.

 

Casa Arboleda Sayalonga is gelegen in een vriendelijke en gemoedelijke omgeving waar u een geitje hoort blaten, de belletjes hoort rinkelen. Er wordt siësta gehouden om met elkaar in alle rust te eten. Toegankelijk voor jong en (oud)er met een avontuurlijke mind.

 

“Mi Casa es tu Casa”