Vakantiehuis in Andalusië Spanje 
"Casa Arboleda Sayalonga" is gelegen in het bergachtige Axarquia nabij fantastische natuurgebieden. Een auto is een must om het gebied te verkennen, tenzij u een (zeer) ervaren wielrenner of mountainbiker bent. Het fietsen is met klimmen en dalen, een onvergetelijke manier om het gebied te verkennen. Er zijn georganiseerde tours per jeep, waar ook ervaren tieners mee op dagtrip mogen.
 
U kunt vanaf de Casa genieten van prachtige flora en fauna, u ontdekt prachtige verborgen meren met helderblauw water. De Axarquia is bekend om de authentieke Spaanse sfeer met haar vele kleine witte dorpjes, die prachtig gelegen zijn tussen de vele fruit- en amandelbomen, wijn- en olijfgaarden. Ook ziet u veel landbouw met exotische vruchten zoals de mango's en avocado's.
 
Stippel van tevoren routes uit, want er zijn eindeloos veel mogelijkheden. Denk hierbij ook aan routes zoals wijn- en olijfgaarden, zijderoute en meer. In het binnenland vindt u heilzame baden in de natuur. De beste periode om te wandelen en te fietsen is oktober t/m mei. De zomers kunnen echt warm zijn , zeker aan de kustlijn, maar dan is de wandeltocht nabij Nerja, langs en door de Chillar rivier heerlijk. U kunt dan onder de watervallen afkoelen.
 
Het Nationaal park "Sierras de Alhama, Tejeda y Almijara" met een oppervlakte van circa 41.000 hectaren heeft diverse toegangen en zijn slechts 10/15 km gelegen vanaf de woning. Een uitgestrekt gebied voor natuurliefhebbers die goed ter been zijn. Vanaf Archez en Competa (<10km) starten vanaf het dorpsplein makkelijke tot moeilijke wandelroutes.
 
Bent u geen ervaren fietser? Dan kunt u langs de kusten op goede fietspaden fietsen of hardlopen zoals In Torre del Mar richting Malaga. U kunt (elektrische) fietsen huren in Competa of Torre del Mar.  
 
De meeste wandelroutes bevinden zich op een hoogte van 1000-2000 meter en bij goed weer is zelfs Marokko zichtbaar. U zult zo af en toe muilezels tegenkomen. Het landschap kunt u vergelijken met dat van Toscane, Mexico, Afrika en toch bent u in het prachtige Spanje, slechts 2,5 tot 3 uur vliegen vanaf Nederland. Vergeet u uw wandelschoenen niet.
 
Stilte en natuur kunt u afwisselen met bezoek aan steden en dorpjes (winkels, terrasjes en restaurantjes). Geniet van betaalbare keuken met kleine tapas hapjes en een goed glas wijn. Nabij onze Casa zijn kleine restaurantjes in de omliggende dorpen te vinden.
 
Houdt u meer van cultuur kijkt u dan onder "steden". Houdt u meer van strand verwijzen wij naar "strand". Malaga ligt 50 km vanaf de woning. De baaitjes richting Granada zijn een stuk rustiger dan Nerja, maar in vergelijking met andere toeristische stranden zoals Marbella zijn de stranden heerlijk relaxed.
 
In 90 minuten rijdt u vanaf onze Casa naar Sierra Nevada. In de winter een skigebied. Kortom, in alle seizoenen is vakantie vieren in Andalusië geweldig.
 
Maar bovenal, vergeet vooral niet "niets te doen". Heerlijk relaxen aan het zwembad.