Vakantiehuis in Andalusië Spanje 

Er is een mediterraan klimaat met zeer warme zomers en milde winters met normaal weinig neerslag. Recent in 2016 was er voor het eerst veel regenval, wat goed is geweest voor de natuur en drinkwatervoorzieningen.

Vanaf maart kunnen de temperaturen al oplopen naar 30 graden. De zomers zijn echt warm in Andalusië met temperaturen van wel 35 graden (mei tot en met september) . Oktober en november zijn aangenaam alsmede het voorjaar (februari t/m april).

Hoogseizoen: De Casa ligt 600 meter hoog en dat scheelt toch net een paar graden met de vaak hete stranddagen zo'n 18 km naar beneden. Ons huis ligt zonnig maar biedt een overdekt terras met een Fan. Heerlijk om te relaxen. Alle ruimten bieden airco. Met een privé zwembad erbij zullen jong en oud zich prima vermaken, ook in het hoogseizoen. De winkeltjes en restaurantjes zijn vaak op het warmst van de dag gesloten, maar daarna weer open tot vaak 22.00 uur of later. Heeft u kleine kinderen die last hebben van de warmte dan is het misschien beter dat u Andalusië bezoekt in het voor- of naseizoen, tenminste als u een actieve vakantie wilt. 

De winters zijn mild met warme dagen. Het weer zal iets wisselvalliger zijn, met mooie warme dagen, afgewisseld met bewolkte dagen met soms regenval. Wel een heerlijke tijd om uitstapjes te maken.

Bijna het hele gebied in Andalusië heeft meer dan 300 dagen zon per jaar.