Vakantiehuis in Andalusië Spanje 

Update 16 september 2021, De Axarquia is wederom geheel groen, er zijn verder geen restricties meer. 

Update 23 mei 2021, de Axarquia is code groen
U bent zelf verantwoordelijk voor het wel of niet afreizen naar onze casa,
aan de informatie buiten onze casa om, kunnen geen rechten worden ontleend.

Voor verdere informatie en boekingen kunt u ook contact opnemen met :
info@arboledasayalonga.com
of bellen naar (NL) 00 31 6 83 98 12 04

Wij zijn een Vivienda Rural en voldoen hiermee aan alle kwaliteitseisen en verhuurvergunningen in Andalusië.

Wij hopen dat u weer een onbezorgde vakantie kunt boeken.
Hasta pronto Peter en Renate

Annulering van uw reis
U kunt kosteloos afzeggen indien er door “corona maatregelen” geen vluchten zijn, of reizen naar Malaga niet mogelijk is door grensbeperkingen. Zolang het echter code groen of geel is in Spanje, gaan wij ervanuit dat u serieus plannen heeft om deze boeking na te komen. 
Indien u noodgedwongen de reis vlak voor vertrek, moet annuleren in de periode "code groen of geel", dan vragen wij om een bewijs van uw annulering alvorens wij het volledige bedrag restitueren. Het volledige bedrag is excl. het bedrag voor schoonmaak en opmaak bedden ad EUR 100,- Informeer bij uw eigen reisverzekering wat de huidige “annulering” regels zijn.

  1. Vanaf 1 januari 2021 biedt de Andalusische regionale overheid alle internationale toeristen een gegarandeerde covid-19-verzekering aan voor verblijven in elk type officieel erkende accommodatie in de regio Andalusië. De verzekering is beschikbaar van 1 januari tot en met 31 december 2021 en is bedoeld als extra dekking voor bezoekers. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de site "Official Andalusia tourism".
  2. Regels vanuit landen zijn verschillend. Vaak betekent dit nog een quarantaine verplichting bij thuiskomst in eigen land.
  3. Zie voor het laatste informatie (en nuttige links) voor reizen vanuit NL naar Spanje, verwijzen wij u naar de ANWB site.

https://www.anwb.nl/vakantie/reiswijzer/coronamaatregelen-spanje

Update juni 2021 Code Groen aan de Costa del Sol.
Jong volwassen reizen vanaf Nederland naar de Casa. Voorafgaand aan de vliegreis een PCR test met reiscertificaat ad EUR 70,- pp en op de terugreis een PCR test met reiscertificaat in een ziekenhuis in Malaga ad EUR 60,-. Beter is direct bij de heenreis ook een PCR test te regelen voor de terugreis, de PCR test op het vliegveld kost EUR 60,- pp. De kosten voor een PCR test nabij onze casa bij Nederlandse huisartsen zijn aanzienlijk hoger nml EUR 140,- pp. Het is verplicht om op de terugreis een quarantaine formulier uit te printen en te ondertekenen. Dit omdat, onbegrijpelijk, Nederland nog steeds HEEL Spanje als code "Oranje" aangeeft. De Costa Del Sol en zeker de Axarquia is al langere tijd code GROEN.
Verder dien je een gezondheidsverklaring bij je te hebben, voorafgaand aan de reis uitprinten.

"Wij hebben een fantastische tijd gehad en hebben deze vakantieperiode als een echte vakantie ervaren. Wij bezochten steden, hebben heerlijk gegeten in verschillende restaurants en hebben genoten van het strand, de vrijheid, de zon, de prachtige omgeving". 

Update 20 mei 2021 Recent reisden wij nog vanaf Nederland naar de Casa (60 min vanaf vliegveld Malaga). Terrassen waren open, ook in de avonduren (voorlopig tot 24.00 uur) en er zijn geen autonome grensbeperkingen meer, dus je mag bijvoorbeeld reizen zonder reisbeperkingen binnen de grenzen van Andalusië naar Barcelona reizen (zonder geldige reden).

De vliegtickets waren zeer betaalbaar, echter de PCR testen (met reiscertificaat) kunnen in prijs verschillen. Wij hebben genoten van de zon, het strand, de uitkijk over de olijfgaarden. De natuur ligt er onverstoord bij en lijkt nog mooier dan tevoren. De blije gezichten, de warme verwelkoming op terrassen en in winkels heeft ons verrast. U ontvangt van ons bij een boeking tips omtrent de benodigde formulieren van reizen van Spanje naar de Costa del Sol/Malaga.

Het huis van 100M2 ligt op 3200 M2 eigen grond. Er is goed Wifi bereik en de tv heeft Nederlandse zenders. Wij hanteren alle hygiënemaatregelen en u treft een zeer schoon huis aan. Het huis is licht, heeft horren en luiken en is verder goed beveiligd. Verder is het huis goed bereikbaar via geasfalteerde wegen (er zijn geen dirty tracks). Tevens van veel gemakken voorzien.

Update 9 mei 2021

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/spanje

Andalusië gaat in 3 stappen terug naar normaal.

Fase 1: destabilisatie: 9-31 mei.
Fase 2: voorbereiding: 1-21 juni.
Fase 3: NORMALISATIE: vanaf 21 juni

FASE 1: Vanaf 9 mei tot 31 mei : geen avondklok meer, HORECA mag tot 24:00 uur open zijn, discotheken en nachtclubs mogen tot 02:00 ´s-nachts open zijn, maximaal 8 personen binnen in de HORECA en buiten op het terras maximaal 10 personen, geen autonome grensbeperkingen meer, dus je mag van Andalusië naar Barcelona reizen bijvoorbeeld (zonder geldige reden), geen tijdsbeperkingen met betrekking tot strandbezoek.

Wat gasten schrijven zie menu "referenties"
 
Casa Arboleda Sayalonga is een geweldig vakantieadres. Het huis is perfect ingericht en van alle gemakken voorzien. Airco in alle kamers; Ned. t.v., WiFi, alles wat je maar kunt wensen is aanwezig. Prachtig zwembad met comfortabele ligbedden, overdekte terrassen met meubilair. Rustige ligging (je hebt wel een auto nodig) en totale privacy. De foto's op de website geven het juiste beeld; het is een schitterend geheel! Wij hebben het dit jaar al 2 x heel fijn gehad op deze prachtige locatie!  Alie en Leen