Vakantiehuis in Andalusië Spanje 

Een paradijsje in Andalusië in het bergachtige Axarquia. Hier heeft de tijd stilgestaan en bent u omringt met olijf en wijngaarden. U ziet nog soms een ezeltje of ruiter te paard op de weg of een herder die met zijn kudde geiten naar de bergen gaat. Hier kunt u genieten van Spaanse cultuur en tradities. Een vakantie voor hen die goed ter been zijn, want het gebied is met klimmen en dalen.
Onze Casa heeft geen dirty tracks, d.w.z. onverharde wegen naar de Casa.

Achter de woning ziet u de Maroma berg. Verder ligt de woning nabij het prachtige natuurpark Sierras of Tejeda met 41.000 hectare beschermd natuurgebied. Een auto is een must en u moet ook goed ter been zijn, maar bent u actief dan zijn er volop uitdagingen. Wandelen, fietsen (met E-bikes), bezoek aan authentieke dorpjes met kleinschalig restaurantjes met zeer goede en betaalbare keuken.De activiteiten liggen verscholen doordat er nog weinig toerisme is. Met een goede auto (of georganiseerde jeep tour, zie ook tips) kunt u dit prachtige achterland van de Costa del Sol verkennen. Via kronkelweggetjes met prachtige vergezichten is alleen al de trip rondom het natuurpark een vakantie op zich. Ontdek mooie riviertjes en meertjes met helderblauw water.

Met een goede auto toert u naar mooie steden zoals Malaga (1 uur rijden) en andere steden zoals Granada en Cordoba. Vanaf Torre del Mar (30 minuten) en Malaga (60 min) zijn er bus of treinverbindingen.

In elk seizoen is er wel iets te beleven vanaf onze Casa. De stranden liggen zo'n 18 tot 25 km vanaf onze woning, bereikbaar via heuvelachtige gebieden met prachtige vergezichten. Bijna elk dorp heeft zijn eigen openbare zwembad.

Op Burriana beach zijn in het hoogseizoen vele wateractiviteiten, zoals snorkelen, Jetski, Bananenboot, Parasailing. De prijzen zijn redelijk, de prijs pp voor de bananenboot in 2017 EUR 5,-. Kajak bij Maro

 In iets meer dan 90 minuten rijden bent u in Granada, bekend om het beroemde Alhambra. U bevindt zich dan ook in de buurt van de “Sierra Nevada”. In de wintermaanden een wintersportgebied met veel pistes voor zowel de beginner als de gevorderde skiër. De temperatuur is over het algemeen nog aangenaam en strand en sneeuw zijn goed te combineren.